Modularne motoristične čelade za zahtevnejše uporabnike

Čelada je nujna oprema na motorju, tako da bo ponudbo z zanimanjem preveril prav vsak motorist. A to ne pomeni, da bo končna izbira zelo lahka, čeprav gre za nujno zaščitno opremo – na trgu namreč najdemo pestro variacijo različnih izdelkov, ki se ne razlikujejo le v detajlih, temveč tudi v osnovnih lastnostih. Predvsem gre omeniti različne tipe čelad, ki takoj prinašajo velike razlike v osnovnih lastnostih in končni izkušnji pri uporabi.

Zahtevnejšim uporabnikom so namenjene prilagodljive modularne čelade, ki ponujajo optimalno zadovoljstvo v praktično vsaki situaciji. Seveda lahko po teh čeladah posegajo tudi drugi kupci, v vsakem primeru lahko računamo na veliko mero prilagodljivosti in odličen učinek v praksi. Za razliko od drugih čelad se modularne čelade zelo dobro prilagajajo različnim situacijam in jih lahko uporabljamo na različnih terenih in za različne namene.

Prilagodljivost modularnih čelad

Modularne motoristične čelade imajo to značilnost, da so zelo prilagodljive. Žal pa ni kakšnih določenih standardov, kaj mora takšna čelada omogočati. V nekaterih primerih gre zgolj za odstranljiv senčnik ali močno prilagodljiv ventilacijski sistem, a prave modularne čelade odpirajo še bistveno več možnosti.

To so tako imenovane crossover čelade, ki pokrivajo potrebe širokega spektra motoristov. Idealne so za tiste, ki se vozijo v različnih razmerah, seveda tudi za tiste, ki pri tem uporabljajo več različnih motornih koles. Crossover čelade namreč lahko močno prilagodimo potrebam v specifični situaciji. Imajo odstranljiv podbradni del, tako da jih lahko hitro pretvorimo v odprto čelado. To je idealno pri sproščeni vožnji in nižjih hitrostih, predvsem v poletnih dneh, ko je dobrodošla dodatna zračnost. Prav tako lahko na modularni čeladi prilagodimo senčnik oziroma šilt, ki ga običajno lahko tudi odstranimo, pogosto pa imamo na voljo tudi dodatno sončno zaslonko. Pri nekaterih čeladah je možno enostavno odstraniti vizir, kar je v različnih situacijah prav tako dobrodošlo.

Modularne in preklopne čelade

Za zelo prilagodljive veljajo tudi preklopne čelade, ki pa imajo pravzaprav le eno značilno funkcijo. Omogočajo preklop podbradnega dela, ki se lahko skupaj z vizirjem dvigne. Tako imamo tudi pri teh čeladah na voljo hitro preobrazbo v odprto čelado, kar je posebej dobrodošlo pri postankih in pri počasni vožnji.

Pri preklopnih čeladah podbradne zaščite ne moremo odstraniti oziroma moramo za to čelado razstaviti. Modularne čelade imajo enostaven zaklopni mehanizem, s katerim lahko podbradni del povsem odstranimo. Poleg tega preklopne čelade poleg preklopa podbradnega dela navadno ne omogočajo kakšnih večjih prilagoditev, medtem ko so modularne čelade zelo prilagodljive tudi na druge načine.

Za vašo varno vožnjo z motorjem poskrbi KMC Motoshop

 

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*